Reglement Bekercompetitie

Uitgifte datum 28-10-2019

Gespeeld moet worden in de bekerrondes:
4 x 701 koppel oi/do (best of 1)
4 x Wild Card Cricket
4 x 301 oi/mo single (best of 3) (voor 1 punt)
4 x cricket 200 koppel (best of 1)
4 x cricket single (2 legs spelen)
1 x 701 oi/do team (best of 1) met freeze regel.

Aanvulling spelregels
De spelregels zijn volgens de reglementen van de BSN-competitie met een paar kleine maar belangrijke verschillen.
1 De teamcaptains van beide teams dienen de spelsoort zelf in te stellen en de uitslagen handmatig bij te houden, verder wordt het mogelijk om tijdens de wedstrijd één speler te wisselen, na een wissel moet de reserve in diens nummer blijven gooien en mag dus niet meer teruggewisseld worden.
2. Bij aanvang van de wedstrijd dienen de teamcaptains te tossen wie de eerste leg begint, daarna wordt gewoon om en om begonnen en hoeft het team wat een leg verliest dus niet automatisch te beginnen.
3. Tijdens alle wedstrijden in zowel de voorronde als tijdens de finale dag, is de captain verantwoordelijk voor het goed opstellen van zijn spelers. Is dit niet goed gebeurd zal dat team waar de speler c.q. spelers fout staan deze leg verliezen en zal dat punt naar de tegenpartij gaan.
4. Omdat het tijdens deze bekercompetitie mogelijk is dat teams uit verschillende divisies tegen elkaar geloot worden, gaan we het team dat in de laagste divisie speelt automatisch thuisvoordeel geven tijdens de eerste twee speelronden. Dit om het voor hen aantrekkelijker te maken om toch te gooien tegen een misschien veel sterkere tegenstander. Bij 2 teams uit dezelfde divisie geldt dit niet en bepaald de loting wie thuis speelt.
5. Een speler mag maar voor 1 team uitkomen.

Wedstrijdformulier
Voor elke ronde kan de thuisspelende ploeg een wedstrijdformulier downloaden. Een overzicht van de lotingen voor en de uitslagen na een speelronde staan op de Bullshooter Nederland website. Het wedstrijdformulier is een enkel exemplaar die de thuisspelende teamcaptain moet invullen en die hij en de teamcaptain van de tegenstander moeten ondertekenen en die de thuisspelende captain binnen een week na spelen moet terugsturen, zodat de lijsten kunnen worden bijgewerkt. Ook dient de teamcaptain van het thuisspelende team de uitslag door te bellen aan de bekercoördinator. Het wedstrijdformulier is ook dit jaar weer te downloaden van de website, ook kun je hier per regio de lotingen en uitslagen bekijken.

Loting
De loting geschiedt na elke speelronde, Indien meerdere regio’s meedoen zal de loting worden verricht door een andere regio dan waar gespeeld wordt. Deze kun je bekijken op de website of op de Facebook-pagina. Laat ook altijd als uitspelend team iets van je horen bij de tegenstander zodat zij ook weten dat jullie de loting hebben ontvangen en er dus niemand voor niets zit te wachten op zijn vrije avond. Zeker voor teams met een afwijkende speeldag zou dit kunnen worden voorkomen.

Wedstrijd verzetten
Is het door omstandigheden niet mogelijk om op de vastgestelde datum de wedstrijd te spelen dan dienen de 2 teamcaptains in diezelfde speelweek een nieuwe datum af te spreken en deze te melden aan de bekercoördinator. Dit alles om zo snel mogelijk de nieuwe lijst op de website en facebook te kunnen zetten. Een team dat alles nalaat, riskeert het uit de bekercompetitie te worden gehaald.

Doormailen wedstrijduitslag
Uitslagen van de bekercompetitie dient u zo spoedig mogelijk door te geven aan Wiers Automaten BV of regiocoördinator met duidelijke vermelding van de teams en de uitslag.

Regio Bergen op Zoom
> Toon en Elly de Bruijn, T 06 13 04 82 10
E-mail: Kaffeedebonnefooi@hotmail.com

Regio Hoorn
>  Wiers Automaten BV, T 0228 23 33 14
>  Mario Liefting (Florabar), T 0228 51 21 91 of 06 10 01 74 06
E-mail: info@wiersbv.nl of mario@florabar.nl

Regio Reusel
>  Ronald van Hoof, T 06 23 70 47 89
E-mail: r.hoof3@outlook.com