Wiers Automaten American Darts Competition
meer informatie

Dirk bedankt!

Bijna 30 jaar geleden ben ik voor Wiers automaten BV begonnen met de exploitatie van Bullshooter dartmachines in de regio Hoorn. Een nieuwe aanvulling op het amusementsaanbod om mensen op doordeweekse avonden naar het café te trekken.

De competitie werd eerst verzorgd door Funtec, maar door het gebruik van programmeerbare teampassen in die tijd was lokaal draaien een stuk praktischer. In die beginperiode waren er een kleine 200 teams in Nederland waar wij de competitie voor draaiden toen Funtec er mee stopte.
Teampassen programmeren en opsturen, per telefoon uitlezen van de machines en uitslagen op papier per post. Dat waren zeer intensieve tijden met heel veel handwerk om alles draaiende te houden. Mooie herinneringen aan WK Chicago, EK in Spanje en EK/NK in Nederland. Bij De Schatberg in Sevenum hebben we diverse mooie toernooien kunnen houden. Door afname van het aantal deelnemende teams is het steeds moeilijker geworden om de zaak financieel rond te krijgen. Desondanks, ook in de tijden met andere landelijke vertegenwoordigers, zijn we altijd onze eigen competitie in de regio Hoorn blijven draaien met een hoog serviceniveau.

Corona heeft veel stuk gemaakt in de horeca, ook met gevolgen voor onze organisatie. Hierdoor waren we bij Wiers Automaten ook genoodzaakt om bepaalde zaken af te stoten.

En dan doet zich voor mij persoonlijk een kans voor waar ik geen nee tegen kan zeggen. Per 17 juni jl. ben ik wethouder geworden voor de gemeente Edam-Volendam. Een functie die niet te combineren is met mijn werk bij Wiers. Voor mij, ondanks de mooie uitdaging die voor mij ligt, een moeilijk moment na 40 jaar van werkplezier bij Wiers Automaten BV.
Door de coronakrimp binnen het bedrijf is er geen ruimte meer voor het draaiende houden van de competitie. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor gevonden. Wendy Schilder en Dicky de Rooij zijn bereid om deze taak op zich te nemen en draaien nu proef met een zomercompetitie. Met het League Leader programma en alle machines on-line hebben ze een mooi systeem voor handen om nog jaren het dartplezier in West-Friesland te organiseren.

Ik ben heel blij dat het op deze manier toch een vervolg krijgt, heb enorm genoten van de mooie jaren en wens jullie allemaal een fantastische Bullshooter toekomst.
Heel veel succes.
 
Vriendelijke groeten, 
Dirk Dijkshoorn