WK Bullshooter 2013

Donderdag 23 mei
Na een paar dagen genoten te hebben van de stad Chicago zijn we vandaag gestart met het WK Bullshooter 2013. In de avond werd er gestart met de “Monsters Of The Midway” . Het here nteam werd gevormd door Stef Macare, Danny Merlijn, Alain van Bouwel en Cor Dekker. Na een moeizame start kwamen de mannen op gang en werd er klasse gegooid. De tegenstanders in de halve finale waren echter net te sterk en zodoende werden we derde. Het damesteam bestond uit Diana v/d Kasteele, Jeanine Warmerdam, Betty en Kristel van Erp. Ook de dames stonden sterk te gooien en haalde op overtuigende wijze de finale. De Amerikaanse opponenten misten in de finale niet veel en trokken de wedstrijd naar zich toe. Al met al een goed begin van de WK.

Vrijdag 24 mei
Vandaag stonden de Top Gun wedstrijden op het menu. Om 15 uur werd er begonnen met de singles. En om 19 uur de mix triple (Diana, Cor, Stef en Jeanine, Danny, Alain) Bij het Top Gun evenement is er geen dubbel knockout. Als je je verlies lig je er gelijk uit. Alle spelers waren goed aan het gooien maar met dit sterke deelnemersveld was goed niet voldoende. Om in de prijzen te komen moest je je sterkste spel laten zien. Helaas kon niemand van het NL team deze vorm vinden vandaag en vlogen de meest er vlak voor de prijzen uit.

Zaterdag 25 mei
Om 10 uur werd er gestart met het double event. In de PRO AA kwamen Alain en Stef in actie. In de wedstrijd tegen Darin Young en Ray Carver waren ze onderweg om ze te uit te schakelen. Slecht 1 mindere score kosten Stef en Alain de kop en verloren toch nog. Stef en Alain wonnen nog enkele wedstrijden maar vlogen er vlak voor de prijzen uit. Danny en Cor speelden de pro Double en begonnen niet sterk en verloren direct. Vervolgens begonnen de mannen steeds beter te gooien wisten met geweldig spel een 5e-6e plek te halen. Jeanine en Diana speelden bij de dames het PRO AA event. Ze hadden echter de pech om direct tegen de favorieten uit te moeten komen. Na enkele ronden werden de dames ook voor het prijzengeld uitgeschakeld. 17 uur, Pro & Pro AA Cricket Luck Doubles (koppels werden geloot).
Stef werd gekoppeld aan Timmy Nicolls, Danny met Dayton en Alain met Mc Gowen. Alain en zijn maat wisten niet door te dringen tot de laatste 8 en vielen niet in de prijzen. Stef en zijn maat gingen voortvarend en verloren nipt de wedstrijd om door de stomen naar de 4e plek of beter. Toch een 5e-6e plek waar ook prijzengeld werd binnen gehaald. Danny en Dayton waren ook goed bezig samen en wisten een 4e plek binnen te slepen. Ook een mooie prestatie. In de Mixed Cricket Double (start was om 18 uur) wisten Diana en Cor veel wedstrijden met degelijk spel te winnen. Dit werd beloond met een 13e-16e plaats in dit event. Hierdoor vielen ze nog net in het prijzen geld.

Zondag 26 mei
Vandaag de nationale teams. In de poule moesten wij het opnemen tegen Canada, US en Spanje. De 1e wedstrijd speelden we tegen Spanje. Ondanks dat we scorend de bovenliggende partij waren konden wij de dubbels om de punten te pakken niet allemaal verzilveren. Hierdoor verloren we de 1e partij met 3-2. De 2e wedstrijd tegen de US. De US speelden sterk en de kleine kansen die we kregen pakten we niet. 4-1 verlies was het resultaat. De laatste wedstrijd tegen Canada lieten wij ons sterkste spel zien. Alle kansen pakten we gelijk en een fantastische 4-1 overwinning als beloning. Hiermee eindigden we gedeeld op de 2e plaats in de poule. Door het onderling resultaat met Spanje ging Spanje de finale spelen i.p.v. Nederland..een 3e plaats dus. Bij de Mens 501 OI/OO mocht alleen Cor deelnemen. Met een best of 3 en Open uit kon Cor ondanks sterk spel niet ver komen. Het zijn dan amateurs in deze klasse maar de 12 darters en sneller waren niet van de lucht. Bij de Women’s A & AA Combo luck 501 hadden Jeanine en Diana niet veel geluk met de loting en waren vrij snel uitgeschakeld. Om 15 uur begonnen de Mix Cricket Doubles. Diana en Danny, Jeanine en Alain, Kristel en Stef. Ook dit toernooi verliep een beetje zoals een aantal hiervoor. Goed spel en ver komen maar net niet in de prijzen. In de avond was als laatste evenement nog een Mix Trio 701. Hier mochten alleen amateurs aan meedoen. Cor was dus de enige van het NL team die mocht deelnemen. Aangevuld met Christina en Frank werden er vele wedstrijden gewonnen. Resultaat was een 13e-16e plaats waarmee we toch nog prijzengeld mochten innen.

Maandag 27 mei
Op de laatste dag werd er gestart met de singles heren. Op een 13”target (löwe Bord). De koek was een beetje op en geen van de mannen kon doordringen tot de plaatsen waar prijzen aan verbonden waren. De Dames AA dubbel cricket met Diana en Jeanine verliep ook niet volgens plan. Ze moesten de 1e wedstrijd direct weer tegen de favorieten. Ondanks heel sterk spel van onze dames verloren ze nipt. Daarna konden ze dat niveau niet meer oppikken en kwamen ook niet in de prijzen. Om 13 uur begonnen de Cricket doubles heren. Alleen Alain en Stef konden een goede reeks neer zetten. Een nette 5e-6e plaatst als resultaat. Echter hadden alleen de 1e 4 prijs.
Jeanine kon zich nog net aan inschrijven voor het laatste event wat plotseling nog even tussendoor was gepland. Een lucky draw women toernooi. Ze had ook nog een goede maat getroffen en ze stonden ze lekker te raken. Een finale als gevolg. Aangezien de tegenstander en haar koppelmaat niet wilde spelen maar splitten was een gedeelde 1e plaats toch nog een mooie afsluiter.

Alle spelers bedankt voor een gezellige en leuke week Chicago!!
Frank Hoek