Bekercompetitie 2022-2023

Wat is een bekercompetitie?
In een bekercompetitie worden alle deelnemers aan een bepaalde reguliere competitie op één hoop gegooid, dus alle niveaus door elkaar. Op basis van loting worden de wedstrijden bepaald. Deze worden gespeeld op basis van 'single knock out', oftewel: als je verliest, lig je uit de Bekercompetitie.

Hoe werkt de Bekercompetitie bij Bullshooter Nederland?
Eigenlijk precies hetzelfde als hierboven beschreven.
De loting voor de eerste ronde heeft plaatsgevonden tijdens de afsluitavond van de zomercompetitie op donderdag 1 september in de Florabar.
Onder toeziend oog van een heel aantal darters zijn de lootjes getrokken en op de teams op de juiste plek geplaatst. Hiermee zijn de wedstrijden van de eerste ronde bekend geworden. Deze eerste ronde wordt gespeeld op donderdag 10 november.
Hierbij geldt: de winnaar gaat door naar de tweede ronde en de verliezer is uitgeschakeld voor deze bekercompetitie.
De wedstrijden beginnen op dezelfde tijd als een reguliere competitiewedstrijd: Rond 20.15 uur.
De wedstrijden zijn in te stellen via de dartkast zoals je ook met de competitie gewend bent.

Let op: Het team dat als bovenste wordt aangegeven in de wedstrijd speelt thuis. Voor de eerste wedstrijd in het schema is dit dus Paus 5.
De teams waarbij nu een BYE staat aangegeven, gaan automatisch door naar de tweede ronde welke gespeeld wordt op donderdag 16 februari.

Na het spelen van de tweede ronde blijven er in totaal 8 teams over. Zij plaatsen zich voor de Bekerfinaledag die zal plaatsvinden op zaterdag 6 mei 2023 's middags in Café de Paus.
Elk team speelt op deze middag 3 complete bekerwedstrijden. De 2 teams die hiermee de meeste punten verzamelen spelen vervolgens de finale tegen elkaar. De winnaar van deze finale mag zich Bekerkampioen van het seizoen noemen! Natuurlijk zorgen wij voor de prijzen. Deelname aan de bekercompetitie en de bekerfinaledag zijn geheel kosteloos.

Welke speltypes worden er gespeeld?