Competitie Bullshooter

Algemene informatie

Hoe werkt de competitie
In de periode van september tot mei speel je met je eigen team een competitie in de regio Bergen op Zoom, Hoorn of Reusel. De competitie is standaard op donderdagavond. We onderscheiden 4 divisies: Master divisie, 1e divisie, 2e divisie en 3e divisie. Er wordt uit en thuis gespeeld over een periode van ongeveer 26 weken. Feestdagen en vakanties worden vrij gehouden. We spelen een competitie met promoveren / degraderen in de zomer.

Elke speelweek wordt elektronisch uitgelezen en verwerkt. Zowel de teamscore als de persoonlijke PPR en MPR worden hierop weergegeven. Deze uitslagen staan vrijdag op de website onder de button 'Competitie' en op uw Galaxy II of III dartsmachine in de horecalocatie.

Wat heeft u nodig
Een horecalocatie waar op de betreffende avond gespeeld kan worden. Een G2-machine voorzien van modem en een telefoonlijn die ’s nachts tussen 4 en 8 uur vrij bereikbaar is. Of een nieuwe G3-machine met LAN-verbinding (hierop is online spelen ook mogelijk). Een dartsteam bestaande uit minimaal 5 en maximaal 8 spelers (1 tot 4 reservespelers). Maximaal 2 teams per machine.

Wat moet u doen
Per competitieronde moet u uw deelnemende teams inschrijven voor 1 augustus met het online inschrijfformulier wat te zijner tijd op deze website te vinden is. Zorg voor een goed functionerende machine, voldoende dartspullen en een gezellig team.

Wat doet Wiers Automaten / Bullshooter Nederland
Elk team staat voorgeprogrammeerd met spelersnamen en spelvormen in de dartsmachines. Na elke wedstrijd wordt uw machine ’s nachts uitgelezen waarna de competitiegegevens worden verwerkt. De actuele ranking staat elke vrijdag op de website en in uw dartsmachine. Alle competitiegegevens: locaties, teams, spelers, competitieschema en spelregels staan eveneens op deze website onder de button Competitie.

Wat zijn de kosten
Kosten per team / per jaar € 100,- excl. BTW (BTW = € 21,00). Alle kosten worden aan de horecalocatie gefactureerd zodat de btw aftrekbaar is. In elke divisie ontvangt het winnende team een beker aan het einde van het seizoen.

In de zomer (mei - september) is er een koppel competitie voor diegenen die het hele jaar willen spelen. We bieden een zomercompetitie aan voor € 25,00 incl. BTW per koppel.
Een verzamelfactuur gaat naar de horecalocatie in verband met de BTW-aftrek.

Vragen
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u zich wenden tot Wiers Automaten. Zij kunnen op al uw vragen een passend antwoord geven.

Reglementen

Verklaring afkortingen uitslagenlijst

Alle cafés die deelnemen aan de elektronische dart competitie krijgen elke week de uitslag op de G2 dartsmachine. Hierop kan de speler zijn persoonlijke score en de teamscore aflezen.

Teamstanding
Het aantal te spelen games verschilt per divisie:
Master speelt 25 games per week.
Eerste speelt 23 games per week.
Tweede speelt 21 games per week.
Derde speelt 19 games per week.

De uitslag is verdeeld in 2 kolommen. Links de totaalscore tot nu toe, rechts de uitslag van de laatste wedstrijd.
Zoek links je eigen teamnaam en lees deze regel van links naar rechts, je ziet dan achter elkaar: Je teamnaam, wins%, totaal gespeelde games, totaal gewonnen games en totaal verloren games.
In de tweede kolom zie je de wedstrijd die als laatste is gespeeld met de datum, speelweek, totaal gespeelde games, wins (aantal gewonnen games), losses (aantal verloren games).
In beide kolommen geldt: Het aantal games = aantal wins + aantal losses.
Een voorbeeld van een wedstrijduitslag. Team A heeft gespeeld tegen team B. De uitslag was 12-7 in het voordeel van team A. Achter team A zal dan staan 19-12-7 (19 gespeelde games, waarvan 12 gewonnen en 7 verloren).

Hierna volgt de persoonlijke ranking
Eerst de Cricket score waarbij de MPR belangrijk is. Daarna de X01 score waar de PPR belangrijk is.
Let ook altijd op het aantal gespeelde games van een speler. Sommige spelers doen zelden mee maar staan hoog op basis van 1 wedstrijd. Op het einde van de competitie worden deze personen er uit gefilterd. Ranking geschied dan op basis van 60% deelname.

Op elke uitslagenlijst die je op deze website vind staan belangrijke mededelingen (gemiste wedstrijden, e.d.). Lees dit goed s.v.p. Deze mededelingen staan niet op de G2 dartsmachine! U vind deze informatie na de teamuitslag en voor de persoonlijke ranking. Hier staan dus de belangrijke boodschappen!

Ook is het mogelijk deze informatie elke week op papier toegestuurd te krijgen tegen de werkelijke kosten. U kunt dit aanvragen bij Wiers Automaten BV.

Verklaring van de ranking
Cricket: AST Assist: als bij dubbelspel uw partner een win scoort, krijgt u een punt
MPR Marks per round: gemiddeld aantal marks (aantal MR/ aantal RND)
5MR 5 Mark: 5 x zelfde nummer in 1 beurt, b.v. Trippel 20 en Dubbel 20
6MR 6 Mark: 6 x zelfde nummer in 1 beurt, b.v. 2 x Trippel 13
7MR 7 Mark: 7 x zelfde nummer in 1 beurt
8MR 8 Mark: 8 x zelfde nummer in 1 beurt
9MR 9 Mark: 9 x zelfde nummer in 1 beurt, b.v. 3 x trippel 19
WHS White Horse: 3 x trippel in verschillende segmenten
HAT Hattrick: 3 x Bull in 1 beurt

XO1 PPR Points per round gemiddeld (totaal punten / aantal beurten)
9DO 9 Darts out, b.v. = 180 + 180 + 141
11DO 11 Darts out
4RO 4 Rounds out (max. 12 darts)
T80 180 (3x Tripple 20)
3Bd Three in a bed: 3 darts in een triple segment
HTN Highton: score met 3 darts tussen 151 en 180
LTN Lowton: score met 3 darts tussen 100 en 150
SSPRE Super SPRE: opgebouwd uit de elementen van X01 en Cricket samen

SPRE Cricket ½Win+¼AST+17x8DO+17x9DO+1½x5MR+2½x6MR+3½x7MR+4½x8MR+ 5½x9MR+ 2½HAT+ 6½WHS gedeeld door het totaal aantal gespeelde games.

SPRE X01 ½Win+20x6DO+9x7DO+8x8DO+7x9DO+3½x4Ro+5HAT+2LTN+4HTN gedeeld door het totaal aantal gespeelde games.

Eindstanden competities

Bericht aan alle cafe-eigenaren

Wiers neemt diverse keren per week contact op met ALLE machines in Nederland. Dit gaat volledig automatisch en bij elke locatie worden 3 pogingen gedaan. Dit gebeurd op de volgende tijdstippen:
Vrijdag ochtend tussen 4.00 en 8.00 uur (i.v.m. de gespeelde wedstrijden van donderdag).
Zaterdag ochtend tussen 4.00 en 8.00 uur (om alle uitslagen en wijzigingen te uploaden).
Woensdag ochtend tussen 4.00 en 8.00 uur (i.v.m. gespeelde wedstrijden van dinsdag).

Bij elk contact wordt er in uw machine gezocht naar nieuwe wedstrijden en wordt de nieuwste uitslag, spelerslijst of wedstrijdschema naar uw machine gestuurd. Het is dus van groot belang dat de G2 machine ALTIJD aan blijft staan en dat er ALTIJD een telefoonaansluiting aanwezig is. De G2 machine is zo geprogrammeerd dat er overdag pas na 9 keer overgaan contact is en tussen 4.00 en 8.00 uur direct bij 1 keer overgaan van de telefoon. Als uw kast uit staat (het beeld en de verlichting kunnen uit, terwijl de computer aanblijft) en de computer gaat bellen dan wordt u dus 3 keer achter elkaar uit bed gebeld! De G3 machine haalt en stuurt de informatie via internet, maar ook hier is het van belang dat de machine ALTIJD aan blijft staan.

Wij hopen op een goede samenwerking zodat wij de competitie zo goed en snel mogelijk voor u kunnen regelen. Als iedereen hier aan mee werkt, dan staat de nieuwste uitslag van de wedstrijden elke woensdag en elke zaterdag op uw machine. Op de website worden elke maandagmiddag en vrijdagmiddag de uitslagen online gezet.